Kuka olen?

Olen Tarja Eskola, kokenut ja osaava sairaanhoitaja (YAMK) sekä lymfaterapeutti. Minulla on Kelan hyväksymä lymfaterapeuttikoulutus (LYKO). Lymfaterapia ja asiakaan hyvä ohjaus sekä asiakkaan oikeanlainen toiminta arjessa ovat ainoa tehokas hoitomuotomuoto kun turvotus johtuu imusuoniston ylikuormittumisesta tai vajaatoiminnasta.

Hoitotyön kokemusta minulla on usealta erikoisaloilta.Syöpätaudit sekä saattohoito on ollut aina osa työtäni.  Olen tehnyt myös kotisairaanhoidosta ja kotihoivatyöstä. Valmistuin aikuisena hoitajaksi joten olen halunnut kokea,  nähdä ja oppia paljon.

Hyvän hoidon perusta on kattava asiakkaan tarpeiden ja voimavarojen arviointi. Asiakas määrittää aina omat avun tarpeensa ja yhdessä  teemme  ja toteutamme asiakkaan tarpeiden mukaista hoitosuunnitelmaa. Asiakkaan hoito toteutetaan aina lääketieteen ja hoitotieteen mukaisesti.

Asiakkaan terveyden edistäminen on aina osa hoitotyötä. Terveyttä edistetää huomioiden asiakkaan  oma tapa toimia, haluta, osata ja olla.  Meille kaikille ovat tärkeitä tutut rutiinit, tavat, normit, mielihalut sekä mielenkiinnon kohteet.

Lupaan hoitaa asiakkaitani suurella sydämellä sekä pyrin tuomaan tulessani valoa ja iloa elämääsi.

Olen myös vaimo, äiti ja kahden pienen pojan “Mummeli”.

 

Koulutus

  • Sairaanhoitaja YAMK 2010, terveyden edistäminen, ikääntyvät ja pitkäaikaispotilaiden hoitotyö
  • Sairaanhoitaja AMK 2002, sisätauti-, kirurgia ja syöpätautien hoitotyö
  • Lähihoitaja 1995, vanhusten hoitotyön
  • Lymfatarapeutti LYKO-koulutus 2015, Kela-korvaus lääkärin lähetteellä

 

Äidini kuolema haimasyöpään vuonna -92 johdattivat minut ajattelemaan mitä minä haluan tehdä elämässäni. Hakeuduin kuin itsestään hoitoalan koulutukseen, ehkä tämä oli sittenkin lapsuuteni unelma-ammatti.

Valmistuin lähihoitajaksi -95 ja sain ohjaajan toimen Sopimusvuorisäätiön dementiahoitokodista. Työpaikka on yhä yksi parhaimmista työpaikoistani.

Sopimusvuorella hoidettiin asiakaslähtöisesti  ja kodinomaisesti . Tavoitteena oli yhteisöllisyys ja asiakkaan oman elämäntarinan kunnioittaminen. Hoitokulttuuri, työkaverit ja silloinen johtaja antoivat minulle parhaan opin hyvästä perushoitotyöstä asiakkaan parhaaksi.

Halusin kuitenkin kehittää vanhustenhoitotyötä ja saada lisää tietoa eri sairauksien hoidosta, joten opiskelin sairaanhoitajaksi amk 2002.

Uutena sairaanhoitajana halusin oppia, nähdä ja kokea paljon.  Minun oli siis vaihdettava työpaikkoja. Onneksi työtä oli hyvin tarjolla.

Tyydyttävän työpaikan ja hoitokulttuurin löytäminen oli minulle haastavaa, koska olin aloittanut urani Sopimusvuorella, joka oli asiakaslähtöisen hoidon “uran uurtaja” Tampereella.

Sairaalatyössä koin tipahtaneeni “hoitotyön historiaan” koska hoitotyö oli tehtäväkeskeistä. Hoitotyön johtajuus ei ollut pysynyt muun terveydenhuollon ja hoitotyön kehityksen mukana.

Totuus sairaanhoitajan työstä alkoi hahmottua minulle. Byrokratian suuri koneisto opetti innokasta sairaanhoitajaan tekemään työtään kyselemättä.  Halusin siis ymmärtää lisää terveydenhuollon kokonaisuudesta ja valmistuin YAMK sairaanhoitajaksi painopisteenä terveyden edistäminen, sekä ikääntyvät ja pitkäaikaissairaat potilaat. 

Tämän jälkeen toimin apulaisosastonhoitajana Gas1 / Kir2 osastolla Tays:ssa. Osasto oli mielenkiintoinen ja monipuolinen. Siellä hoidettiin sisätauti-, kirurgisia-, vatsa-, rintasyöpä-, urologia- ja verisuonipotilaita. Osastolla tehtiin myös tehostettua valvontatasoista hoitotyötä.

Vuonna 2015 Tampereella puhalsivat uudet tuulet. Kaupunki alkoi hoitaa vanhuksia uudella tavalla. Laitospaikkoja purettiin ja tilalle tehtiin  palvelukotiasuntoja. Kokemukseni kaupungilla oli valaiseva kokemus urallani. Asioita ei vieläkään saanut kyseenalaistaa. Tays:ssa olin oppinut tekemään päätöksiä että ongelmanratkaisua työyhteisön kanssa asiakkaan hoidon turvaamiseksi.

No nyt  olen sitten yrittäjä. Tavoitteena on asiakkaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen sairauksista huolimatta.  Palvelen yksilöitä, perheitä ja yhteisöjä. Haluan tukea ja lisätä asiakkaan voimavaroja sekä parantaa hänen elämänlaatuaan.

Olen kiitollinen hoitotyön kokemuksistani, koska työurani on ollut sekä mielenkiintoinen että antoisa.

Visio

Nämä kaksi tarinaa kuvaavat sitä mitä ajattelen ihmiselosta ja toisen ihmisen auttamisesta.

Eino Leinon hymyilevä apollo

Me olemme kaikki nyt laivalla

ja kynnämme suurta merta.

Me synnytettiin vaivalla

ja vaivalla kuolemme kerta.

Mut se, mikä siinä on välillä,

se olkohon lämpöä, lempeä!

Kas, tuiskussa yhteen kun yhtyvi kaks,

käy kulkukin helpommaks.

 

Kevät

Tämän kuun alla on kuin lottovoitto kun oma tahto nousee.

Tahtosi suuntaa energiasi toimintaa, joka toimii rakennusaineena kaikelle sille, mitä haluat elämässäsi ja terveydessäsi ilmentyvän.

Miten peränantamaton sinä olet tosipaikan tullen? Jos kevätkukat lannistuisivat ensimmäisen soran kohdatessaan, jäisi meiltä kukkaloisto kokematta.

Muista,  että kaikki on ohimenevää, myös se raskas hetki kun tulee työntää sora pois kasvun tieltä.